a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Стефан Ивановиќ
speaker_info

About The Speaker

Стефан Ивановиќ

Стефан Ивановиќ е СЕО во центарот за маркетинг-стратегии ePlus и претседател на Централноевропската агенција за развој и соработка (CEARAS). ePlus е специјализирана агенција за развој на В2В и В2С маркетинг-стратегии. Со 23-годишното искуство и со лидерски способности во регионот на ЦИЕ, улогата на Стефан е фокусирана на развој на интернационални и локални брендови, како: McDonald's, Audi, Doncafé, Centroproizvod, Nestlé Ice Cream, Lesaffre, Di-go, Don Don, Пивара Скопје, LePons, Jasen, Mega Užice и десетина други. Во последните неколку години тој го предводи тимот што ја разви стратегијата за брендирање и глобална комуникација за туристичките региони Староградско Поле, островот Хвар (2020) и Цетинска Краина (2019) во Хрватска. Стефан многу често е ангажиран како консултант за различни програми, кои ја подржуваат конкурентноста и извозните капацитети на локалните мали и средни претпријатија (МСП) во Србија. Тој е автор на специјализирани бизнис-тренинзи за МСП, програми финансирани од УСАИД, ЕУ-фондови и на програми од Регионалната агенција за развој и европски интеграции на Србија. Пишува аналитички статии за трендовите во индустријата, продажбата и маркетингот за специјализирани В2В-списанија. Јадранскиот Регион е во фокусот на интересот на Стефан, бидејќи живеел во 4 земји, а работел и за една од најистакнатите светски маркетинг агенции DDB Worldwide: • Регионален акаунт директор за ЦИЕ @ DDB Europe, Букурешт (Романија); • Генерален директор @ Olympic DDB, Софија (Бугарија); • Извршен директор @ Idea Plus DDB, Скопје (Северна Македонија); • Акаунт директор @ Idea Plus DDB, Белград (Србија). По агенциското искуство, Стефан стекнува големо искуство од клиентска страна, развивајќи значајни брендови на локални и меѓународни пазари: • Директор за маркетинг и извоз @ Doncafe (Strauss Group), Белград • Маркетинг-директор @ Nestlé Ice Cream, Белград • Маркетинг-директор @ Centroproizvod, Белград • Главен оперативен директор @ Jasen, Белград / Краљево • Директор за маркетинг и B2C бизнис-операции @ FK Crvena zvezda, Белград

Придружете се на Skopje Marketing Summit на 02/06/2022