a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Дарко Лукиќ
speaker_info

About The Speaker

Дарко Лукиќ

Вкупно 20 години работно искуство во маркетинг, од кои 5 години искуство во агенции за истражување на пазарот и адвертајзинг, а 15 години работно искуство во водечки мултинационални компании од областа на банкарството и FMCG (ING Bank, Nestle Adriatic, Henkel CEE HQ Austria, Henkel Srbija). Од 2007 до 2015 година на позицијата регионален директор за маркетинг за Србија, Косово, Црна Гора, Македонија и Албанија во компанијата Хенкел – Србија. Портфолио: Persil, Merix, Perwoll, Silan, Bref, Mer, Somat. Потоа на позицијата регионален извршен директор на агенцијата Фирма: FCB Afirma d.o.o. Beograd. Клиенти: Beiersdorf, Mondellez, Telenor, Whirlpool, Lesaffre, IKEA. Територија: регионот на поранешна Југославија и Албанија. Моментално работи како консултант за маркетинг за водечки српски компании и невладини организации во Агенцијата за менаџмент и маркетинг консалтинг, што ја има основано самиот. Клиенти: UNICEF, Yuhor, Mioni, Fun&Fit, Danubius, Nectar Grupa. Територија: Србија.

Придружете се на Skopje Marketing Summit на 02/06/2022